10 alimente care stopează căderea părului

10 alimente care stopează căderea părului

1. Ouă

Importante surse de proteine, ouăle aduc magneziu, seleniu şi vitamina A, nutrienţi importanţi în creşterea şi menţinerea sănătăţii părului dar şi a scalpului.

2. Legume

Şi în special cele de culoare verde închis sunt recomandate pentru podoaba capilară, datorită conţinutului de vitamina A, C, fier şi calciu.

Spanacul şi broccoli sunt doar două dintre acestea.

3. Somon

Bogat în proteine şi acizi graşi omega 3, somonul nu trebuie să lipsească din alimentaţia ta. Părul are nevoie de o cantitate mare de proteine pentru a se păstra sănătos. De asemenea, acest peşte aduce şi vitamina B 12 şi fier, nutrienţi importanţi pentru un scalp sănătos.

4. Fasole

Nu numai că aduce proteine în cantităţi mari, dar fasolea conţine calciu, fier şi biotină, importantă pentru cei care suferă de căderi excesive ale părului.

5. Nuci

Sunt alimente esenţiale pentru frumuseţea şi sănătatea părului şi asta datorită conţinutului bogat în seleniu şi zinc.

6. Portocale

Bogate de acid folic şi vitamina C, portocalele ajută la formarea colagenului, important atât pentru sănătatea părului cât şi a pielii.

7. Cereale integrale

Conţinutul bogat de zinc, fier şi vitamine B le face necesare pentru un păr sănătos.

8. Carnea de pui

Sursă importantă de proteine, carnea de pui (gătită la cuptor sau la aburi) este o mâncare sănătoasă pentru firul de păr.

9. Lactate

Semidegresate, laptele şi iaurtul aduc cantităţi importante de calciu, proteine, vitamina A, necesare firului de păr şi scalpului.

10. Apa

Ca şi în cazul pielii, apa este vitală pentru un păr frumos. Consumă 8-10 pahare pe zi, recomandă specialiştii.

Close Menu